Fastighetsmäklare har en mästerlig förhandlingsförmåga

Är du en riktigt vass förhandlare som i ett annat liv lika gärna hade kunnat bli advokat eller liknande? Då kanske du kan föra din egen talan när det är dags att sälja din älskade bostad. Men i annat fall gör du bättre i att ta hjälp av ett proffs, närmare bestämt av en fastighetsmäklare. Dessa personer besitter nämligen en mästerlig förhandlingsförmåga!

Det är din mäklares jobb att ge dig det högsta möjliga slutpriset för din bostad. Därför är dessa yrkesmän och yrkeskvinnor skickliga förhandlare. Vissa av dem har utbildats i förhandlingstekniker men allesammans har också lärt sig den hårda vägen, d.v.s. genom tuffa förhandlingar. Flera har också utvecklat sina egna tekniker under de år som de har varit verksamma. Allra viktigast är dock att de inte har någon känslomässig koppling till resultatet – de kan agera helt utan sentimentalitet.

Jämför fastighetsmäklare via maklararvode.se eller mäklararvode.se

Var kan man då hitta en duktig fastighetsmäklare, kanske du undrar? Svaret är att du kan använda någon av följande två sajter för att jämföra sådana:

Bägge dessa sajter låter dig ta in offerter från flertalet olika fastighetsmäklare. Genom att göra detta kan du se till att få en skicklig förhandlare på din sida när det vankas förhandling i samband med din bostadsaffär. Detta är förstås en möjlighet som du inte vill missa!

Exempel på hur mäklaren kan förhandla sig till ett bättre pris

Hur kan en mäklare bidra till att generera ett högre slutpris för din bostad? Detta är en fullt legitim fråga som du förmodligen har. Svaret är: genom skicklig förhandling.

Till exempel kanske din mäklare kan förmå köparen av fastigheten att bjuda uppemot 100 000 kr mer för din bostad än vad som egentligen krävs. Detta tack vare att spekulanten så gärna vill köpa din fina fastighet och kanske inte inser att det finns möjlighet att förhandla sig till ett lägre pris. Så du kan med andra ord spara en hel del pengar på att anlita en duktig fastighetsmäklare som ser till att maximera den vinst som du gör genom försäljningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *