Företag inom kontorsstädning i Stockholm

Genom att köpa in städtjänster kan de anställda fokusera på deras arbetsuppgifter på ett tydligare sätt än om de även måste städa och hålla rent på arbetsplatsen. På mindre orter blir det relativt lätt att välja städföretag då utbudet är litet. Har man sedan specifika önskemål är det inte sällan som det enbart är ett eller ett par företag som kan lämna offerter. I Stockholm är däremot utbudet betydligt större och man kan vara mer selektiv i val av städföretag. Bland annat kan man se på följande:

På små orter erbjuds kontorsstädning i stort sett bara på dagtid. Men i Stockholm är det inte svårt att hitta flera företag som specialiserat sig på att nattjobb. Då är allt fint när man kommer till jobbet och städarna behöver aldrig ta hänsyn till de som jobbar på kontoren. Inom företagsstädning är det mycket vanligt att man skriver avtal över en längre period. Det skapar trygghet för bägge parter men samtidigt finns risken att man måste betala för något man plötsligt inte har användning för. Se alltid över bindningstiden och uppsägningstiden och jämför de mot andra bolag.

Helhetslösningar för kontorsstäd

Tack vare det stora kundunderlaget finns det flera städföretag i Stockholm enbart specialiserat sig på kontorsstädning. De är experter på sitt område men kan inte ta andra uppdrag. Är företaget enbart behov av denna tjänst är detta inget problem. Men har man även behov av grovstädning, lokalvård och andra slags städtjänster kan det vara fördelaktigare att välja ett företag med bredare fokus.

Är det bättre med fast pris eller med ”pris per timme”? Det finns fördelar och nackdelar. En del hävdar att städföretag med fastpris alltid har högre marginaler för att ”garantera” sig för större arbetsbelastning än vad man väntat sig. Samtidigt är det en trygghet för kunden att veta att det är exakt samma pris varje månad. Det vanligaste inom städning på kontor och företag i Stockholm är att man har ett fastprisavtal. Men vill man istället ha ett rörligt pris brukar detta gå att förhandla sig till. Detta inte minst på de mindre städföretagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *