Fondförvaltning med bra avkastning

Meningen med ett sparande är att pengarna med tiden ska växa. Att välja den fond som ger mest i avkastning är lättare sagt än gjort men som tur är så kan man enkelt få hjälp med att välja rätt fond. Advisor fondförvaltning har hittills visat bäst avkastning även om det finns ett flertal bolag vars inriktning är PPM. Det finns två huvudtyper av fondförvaltning som kallas aktiv och passiv fondförvaltning. Här får du en enkel beskrivning av båda.
Bara i Sverige finns det extremt många fonder man kan välja bland. Det finns tusentals med fonder som alla har olika hög risk och ger olika mycket i avkastning. När man sparar vill man självklart se till att man får ut så mycket pengar som möjligt när det är dags att ta ut sina sparade slantar. Ta därför hjälp av Advisor fondförvaltning eller någon annan fondförvaltare som jobbar inom pension.

Sparande är självklart inte riskfritt. Att välja att spara i en fond innebär att pengarna både kan öka och minska och det finns en risk att du inte får tillbaka allt du har sparat. Är man inte insatt i hur fondsparande fungerar kan an använda sig av en rådgivare som kan leda dig i den stora fonddjungeln. Rådgivaren kan hjälpa dig att hitta den fond som ger högst avkastning. Tillsammans med rådgivaren hos Advisor bestämmer ni placeringsriktningen och de fonder som du vill investera i.

Aktiv eller passiv fond

Det finns två typer av förvaltning kallade aktiv och passiv förvaltning som båda har sina för- och nackdelar. En aktiv förvaltning innebär att man analyserar företag och den ekonomiska utvecklingen vilket kan ge högre avkastning än marknadsgenomsnittet, index. Detta innebär mer analys och att avgifterna blir högre. Problemet med detta är att man riskerar att avkastningen kan bli lägre än index. Om detta är bra eller dåligt beror helt på vad man själv vågar. Vill man inte riskera för mycket så är en passiv förvaltning det allra bästa valet.

Den passiva förvaltningen har lägre avgifter än den passiva då man bland annat inte behöver lika mycket analys. Den stora nackdelen med en passiv förvaltning är att avkastningen aldrig kan bli högre än indexet samtidigt som man inte kan påverka risknivån själv.

Den stora slutfrågan är alltså vilken typ av förvaltning som ger högst avkastning. Det finns inget enkelt svar på detta då de båda typerna har sina fördelar och nackdelar som gör dem ungefär likvärdiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *